Het Arnhems Nieuwscafe
Home     -     Nieuws     -     Agenda    -     Achtergrondinformatie    -     Contact

Achtergrondinformatie

In januari 2016 hebben internet-community Ik hou van Arnhem en nieuws-weblog Arnhem Direct het initiatief genomen om het Arnhems Nieuwscafe te organiseren.

De nieuwsblogs namen daarmee het stokje over van dagblad de Gelderlander dat jarenlang een nieuwscafe organiseerde. Gedwongen door bezuinigingen als gevolg van terugloop van lezers moest de Gelderlander daar in 2015 mee stoppen.

Het Arnhems Nieuwscafe is voor Ik Hou van Arnhem en voor Arnhem Direct een goed instrument om te discussieren over actuele onderwerpen die leven in Arnhem. Het is ook een goede manier om van inwoners van Arnhem te horen hoe zij tegen het nieuws aankijken.

Het Arnhems Nieuwscafe was afgelopen jaar verantwoordelijk voor de organisatie van het succesvolle slotdebat over Stadsblokken-Meinerswijk voorafgaand aan het refenendum.

In een volle stadhuishal werd destijds door meer dan 300 mensen geluisterd naar de argumenten van voor- en tegenstanders.

Het Arnhems Nieuwscafe wordt iedere laatste vrijdag van de maand tussen 17.00 uur en 18.30 uur georganiseerd in Molenplaats Sonsbeek.

De presentatie is in handen van Bob Roelofs.


Het Arnhems Nieuwscafe wordt mede mogelijk gemaakt door Molenplaats Sonsbeek.