Het Arnhems Nieuwscafe
Home     -     Nieuws     -     Agenda    -     Achtergrondinformatie    -     Contact


Agenda

Vrijdag 25 augustus, 17.00 uur - 19.00 uur
Voor de eerste editie van het seizoen 2017-2018 doet het Arnhems Nieuwscafe een stapje naast de deur. In plaats van Molenplaats Sonsbeek als de gebruikelijke locatie voor het Nieuwscafe, wijken we uit naar de Spiegeltent die voor de Witte Villa in Sonsbeek staat.

Hoe staat het er voor met het Arnhemse evenementenbeleid?

Arnhem kent een een grote hoeveelheid aan grote en kleine evenementen. Van Bridge to Liberation tot Luie Hond en van het Immerloo Park Festival tot Living Statues.

Wat kan er beter? Wat missen we nog als stad? Is het niet een beetje veel allemaal?

Tijdens het eerste Arnhems Nieuwscafe van het nieuwe seizoen praten we daarover met de grote Arnhemse organisatoren. Onder andere Paul Wijtvliet, Marieke van Kessel, Robin Hagen en Berry Kessels zijn te gast bij presentator en debatleider Bob Roelofs.


Agenda 2017

Vrijdag 29 september: De toekomst van de Korenmarkt
Het gaat al een aantal jaren niet zo heel goed met de Korenmarkt en omgeving. Ondernemers en de gemeente hebben vorig jaar een plan gemaakt om het gebied nieuw leven in te blazen. Hoe staat het met de uitwerking van de plannen?

Vrijdag 27 oktober: Van Wijken Weten
Het werd door de gemeente gepresenteerd als een participatieprogramma om burgers meer te betrekken bij hun wijk: Van Wijken Weten. Het programma is nu vrijwel overal in Arnhem uitgerold. Werkt Van Wijken Weten zoals de gemeente dat voor ogen had? We praten erover met mensen uit de wijken zelf.

Vrijdag 24 november: Hoe bereikbaar willen we zijn?
Arnhem en bereikbaarheid is een heikel punt binnen de politiek. De ondernemers in de binnenstad zien het liefst dat de stad zo goed mogelijk bereikbaar is per auto. De gemeente wil juist de nadruk leggen op bereikbaarheid met de fiets en het openbaar vervoer. Voor- en tegenstanders lichten hun punten toe.

Vrijdag 29 december: Speciale avond
Voor de laatste editie van 2017 heeft het Arnhems Nieuwcafe een verrassing in petto waar we nu nog eventjes niets over kunnen zeggen...Het Arnhems Nieuwscafe wordt mede mogelijk gemaakt door Stadsvilla Sonsbeek.